Ételt csak okosan!

Használati útmutató gyerekeknek

A konyha a gyerekek számára is vonzó. Főleg most, hogy annyi időt töltünk otthon, mint még soha. Ne aggódj, inkább bátorítsd őket, hadd fedezzenek fel mindent! Ebben segít a Nébih képregényekkel tarkított ismeretterjesztő kiadványa. Reméljük, inspirálóan hat rád is, és olyan tippekről olvashatsz benne, amik számodra is hasznosak, hogy otthonotok fenntarthatóbb legyen!

Tudtad például, hogy egy átlagos magyar család a megvásárolt élelmiszer egyharmadát kidobja? Napi szinten töltjük meg a szemetesünket még felhasználható élelmiszerrel. Ha kevesebbet pazarolnánk, tisztább és egészségesebb bolygót hagynánk hátra gyerekeinknek. Szerencsére pár egyszerű tipp segítségével könnyen csökkenthető a pazarlás! Olvassátok el közösen, hogyan!

A gyerekek a képregényből megtanulhatják, hogyan és mit vásároljunk a boltban, és mit kell például figyelmesen elolvasniuk, hogy megtudják, meddig lehet megenni a kedvenc túrórudijukat. Megfőzhetik a száraz tésztát pár nappal azután, hogy lejárt, és hogy például a tárolóedényeknek köszönhetően sokkal tovább marad friss a hűtőben az étel. Meg kell-e mosni a tojást, mielőtt betesszük a hűtőszekrénybe, és hány fokon tároljuk a banánt? Melyik polcra pakoljuk a nyers húst a hűtőben, és miért fontos ellátni az ételeket címkével?

Ezekhez hasonló hasznos tippekkel apró lépésekben ti is tudtok változtatni azon, hogy minél kevesebb étel menjen kárba. Egy kis odafigyeléssel gyerekjáték! További tudatos háztartási tippekért szülőknek kattints következő cikkünkre >>>

Forrás:
Ételt csak okosan – Ismeretterjesztő kiadvány általános iskolások részére