Adatvédelem és felhasználási feltételek

Honlapunk egyes alkalmazásai csak regisztrációt követően használhatóak. A regisztrációhoz mindössze érvényes e-mail címre van szükség, melynek megadása önkéntes.

E-mail címét az oldalon történő belépéshez szükséges azonosítás, illetve hírlevél megrendelése esetén annak elküldése miatt kérjük el.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mint adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, és azokat harmadik félnek át nem adja. Kivételt képez ez alól az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat. Ez a szabály vonatkozik az Élelmiszer-hulladék napló használata során, önkéntesen megadott egyes személyes adatokra is (pl. háztartás nagysága, irányítószám).

Budapest, 2012. január